Nestle оповести данни за дейността си за шестмесечието и предостави очаквания за годината

Днес, 27.07.2023, Nestle оповести данни за дейността си за шестмесечието и предостави очаквания за годината, като леко повиши перспективите си за ръст на продажбите през настоящата година.

Швейцарският гигант за потребителски стоки регистрира продажби от 46,29 милиарда швейцарски франка (53,78 милиарда долара) през първите шест месеца на годината, което е с 8,7% повече в сравнение със същия период на миналата година.Това е малко по-малко от очакванията на анализаторите за 46,68 милиарда швейцарски франка.

По-високите цени бяха зад ръста на продажбите, който се забави само леко през второто тримесечие спрямо първото, тъй като компанията повиши цените, за да компенсира по-високите разходи.

Групата реализира оперативна печалба от търговия от 7,90 милиарда швейцарски франка, с 2,9% повече спрямо предходната година, с марж, който се повиши до 17,1%.

Гледайки напред, производителят на шоколадови блокчета Kit-Kat и кафе Nespresso заяви, че сега очаква ръст на органичните продажби от 7%-8% тази година в сравнение с предишен диапазон от 6%-8%. Nestle все още очаква основен търговски оперативен марж от 17%-17,5%. Компанията очаква ръста на обема и цените през втората половина  на годината да се доближат към горната граница на диапазона, каза главният изпълнителен директор Марк Шнайдер.

„Потреблението у дома след Covid вече се нормализира, премахвайки забавянето на растежа на някои от нашите категории“, каза Шнайдер, добавяйки, че каналите извън дома продължават да растат бързо.

В случай че бихте искали да инвестирате на капиталовите пазари, можете да се свържете с  екипа ни.

Четете още: Капман с нов фонд

Ако това съдържание ви е допаднало, можете да ни последвате за още финансови новини във Facebook и LinkedIn

* Материалът е с  препоръчителен характер и не представлява препоръка за покупка/продажба на ценни книжа.