Ето защо Бъфет, Мъск, Гейтс и Закърбърг няма да оставят милиарди на децата си

Каква част от богатството си бихте завещали на децата си, ако сте милионер или милиардер?

Днес ще ви представим няколко богаташи, които ще лишат наследниците си от своето състояние.

Уорън Бъфет

Един от най-великите инвеститори за всички времена има три деца. Въпреки че Оракулът от Омаха разполага със 114 млрд. долара, той ще им завещае една много малка част от тях. Бъфет иска те сами да се справят с живота, а не да получат всичко наготово.

В интервю за Fortune през 1986 г. Бъфет заявява, че иска да завещае на децата си “достатъчно пари, за да знаят, че могат да направят всичко, но не толкова много пари, за да знаят, че могат да не правят нищо.”

Бил Гейтс

Днес Гейтс е четвъртият най-богат човек в света. Неговото състояние се оценява на 121 млрд. долара. Съоснователят на Microsoft разполага с консултанти и експерти, които управляват парите му.

Няма да е изненада, ако в следващите години те продължават да се увеличават. Едно обаче е сигурно – Гейтс ще остави децата си без милиарди долари. Той, както и Уорън Бъфет, ще дарят парите си за благотворителност.

Аштън Къчър

Актьорите Аштън Къчър и Мила Кунис планират да не завещаят нищо на децата си – или поне нищо, което не са си заслужили.

Къчър преди време заяви, че със съпругата му ще дарят спечеленото от Холивуд и от инвестиции за благотворителност.

Той твърди, че ще изслушва бизнес идеите на своите деца, но няма да се отнася към тях по-различно, отколкото към всяко друго бизнес предложение, което чува. И също така няма да им открива попечителски тръстове.

“Моите деца водят доста привилегирован живот и дори не го осъзнават,” заяви Къчър в подкаст предаването на Дакс Шепърд. “И никога няма да го разберат, защото това е единственият начин на живот, който познават.”

Марк Закърбърг

Доскоро той беше един от петте най-богати хора в света. 2022 г. обаче не е никак добра за Закърбърг. Съоснователят на Facebook e загубил 54 млрд. долара и днес разполага със 71.5 млрд. долара.

Закърбърг и съпругата му Присила Чан планират да дарят 99% от състоянието си за благотворителност. Това би оставило двете им деца със съвкупните 715 млн. долара, ако се вземе предвид настоящото им богатство.

Илон Мъск

Само преди няколко дни Мъск каза, че децата с богати родители са „мързели“. Освен това те са по-малко мотивирани от децата, чиито майки и бащи не разполагат с нищо.

Освен че е най-богатият човек в света и единствен със състояние от 200 млрд. долара, Мъск е и с най-много деца сред милиардерите. Цели седем. Той обаче не планира да им завещае заработеното от него.

Знаете ли какво е общото между милиардерите по-горе? Акциите на основаните от тях компании могат да се търгуват през платформата ни Ctrader.

За повече информация посетете нашия сайт или ни потърсете в офисите ни в София, Варна и Стара Загора.