Какви акции притежава милиардерът Луис Бейкън?

 

Луис Бейкън стартира своята кариера на Уолстрийт като трейдър на суровини и валута. Той печели цяло състояние по време на срива на пазара от 1987 г.

Две години по-късно – на 33-годишна възраст, Бейкън основава своя хеджфонд Moore Capital. Той използва печалбите си от предходните години, както и малко наследство.

В своята кариера той печели 19 милиарда долари на клиенти. След няколко слаби години, Бейкън решава да не приема повече външни средства за управление.

Хеджфондът не приема средства от инвеститори от ноември 2019 г. Бейкън обаче затвърждава името си на един от най-добрите инвеститори, след като през 2020 г. печели 70% за себе си и служителите му.

Днес ще се спрем на топ 10 от компаниите в портфолиото му.

  1. MGIC Investment Corporation

Вложение: 45.9 млн. долара

Това е сравнително малка компания, на фона на най-скъпите в САЩ – Apple и Microsoft. Нейната пазарна капитализация е 4 млрд. долара.

MGIC Investment е компания майка на Mortgage Guaranty Insurance Corporation. Тя осигурява продукти и услуги, които предпазват инвеститорите в ипотеки от кредитни загуби.

  1. Mastercard

Вложение: 46.39 млн. долара

По време на последното тримесечие стана ясно, че Бейкън дори е повишил инвестицията си в Mastercard с 24%. Това е една от компаниите, които се очаква да спечелят от отварянето на икономиките и възстановяване на туризма.

  1. Bill.com Holdings

Вложение: 48.6 млн. долара

Бизнесът на компанията се разраства толкова бързо, че Бейкън дори продаде част от вложението си в последните две тримесечия с огромна печалба. Той формира своята позиция преди около година.

Bill.com предлага на клиентите си издаване на фактури, приемане и осъществяване на плащане, както и менажиране на свободните парични средства.

  1. Alphabet

Вложение: 51.8 млн. долара

Това е една от най-новите инвестиции на фонда на Бейкън. Той я обяви за първи път в края на 2021 г. В последните дни компанията отчита спад на котировките, тъй като обяви по-слаби от очакваните данни.

Очаквайте утре: Какви резултати обявиха големите технологични компании

  1. Ally Financial

Вложение: 55 млн. долара

Представлява дигитална банкова институция, която осигурява ипотечни заеми и кредити за покупки на автомобили на клиентите си. Ally Financial предлага и дивидентна доходност от 2.8% на своите инвеститори.

  1. ServiceNow

Вложение: 56 млн. долара

Това е една от най-добре представилите се компании по време на пандемията. Ръстът на акциите на софтуерното дружество помогна на фонда на Бейкън да отчете много добри резултати през 2020 г.

  1. Amazon.com

Вложение: 64 млн. долара

Гигантът в сферата на електронната търговия е една от най-скъпите компании в света.

Пазарната й оценка днес възлиза на 1.4 трилиона долара. В последното тримесечие фондът на Бейкън е увеличил вложението си с 1450%.

  1. Capital One Financial Corporation

Вложение: 65 млн. долара

Компанията на Луис Бейкън е увеличила инвестицията си в Capital One Financial Corporation със 79% през последното тримесечие.

Книжата на банковия холдинг бележат спад от септември 2021 г. насам. Именно тогава те достигнаха рекордната си цена от 177 долара за брой.

  1. Microsoft

Вложение: 79 млн. долара

Това е една от любимите компании на Бейкън. Търсенето на услугите на Microsoft отчете значителен ръст по време на пандемията. Това е и причината книжата на софтуерниягигант да отчетат двуцифрен ръст в последните 2 години.

  1. Fisker

Вложение: 132 млн. долара

Производителят на електрически автомобили е най-голямото вложение на Бейкън. Базираната в Лос Анджелис компания вече е получила над 40 000 поръчки за своя спортен модел Fisker Ocean.

Сериозен интерес има и към моделите Fisker Ocean Extreme и Fisker Ocean One, предлагани на цена от 68 999 долара.

Не забравяйте, че на международните пазари можете да търгувате с платформата ни Ctrader.

Последвайте ни във Facebook, Instagram или LinkedIn

* Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.