Майкъл Бъри продаде всичките си щатски акции

Истинският герой от филма „Големият залог“ (The Big Short) д-р Майкъл Бъри е един от великите инвеститори, които ви представихме през последните месеци

Той е основател на фонда Scion Asset Management.

Инвеститорът печели милиони долари, след като залага срещу нискокачествените ипотечни облигации преди срива на имотния пазар в САЩ през 2008 г.

Какво направи Бъри през последните три месеца?

Бъри е продал всичките си щатски вложения, става ясно от данни, подадени към щатската комисия по ценни книжа и борси.

Неговият Scion Asset Management е ликвидирал изцяло портфолиото си, което притежаваше преди тримесечие.

Към 31 март фондът притежаваше вложения в 11 щатски компании, сред които компаниите майки на Google и Facebook – съответно Alphabet и Meta, както и Bristol-Myers Squibb, Cigna и др.

Д-р Бъри все пак има инвестиции на щатския пазар. Той разполага с пут опции на Apple, което означава, че очаква спад в цената на акциите им.

Бъри и Scion Asset Management са купили 501 360 акции на Geo Group, оценени на 3.31 млн. долара.

Компанията инвестира в частни затвори и клиники за психично здраве. Това е нова инвестиция за фонда, тъй като тя не попадаше в портфейла му преди три месеца.

Новината оскъпи книжата на Geo Group с 11% в началото на седмицата. Вчера беше отчетен ръст от нови 5.45 на сто. Пазарната оценка на компанията вече е над 1 млрд. долара.

Това не е първият път, в който Бъри сериозно намалява своята експозиция. В края на третото тримесечие на 2021 г. той намали своето портфолио от 20 на едва 6 позиции.

Четете още: Какво купи Уорън Бъфет през второто тримесечие на годината? 

Кой ще се окаже прав – Уорън Бъфет, който продължава да купува щатски книжа, или Майкъл Бъри, продал всичките си вложения?

Ако това съдържание ви е допаднало, можете да ни последвате за още финансови новини във Facebook и LinkedIn.

* Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.