Някой плати 19 млн. долара, за да хапне пържола с Уорън Бъфет

Анонимен за момента късметлия, но също и доста богат човек, спечели последния благотворителен обяд с Уорън Бъфет.

Търгът за 21-вия пореден обяд с един от най-великите инвеститори на всички времена беше организиран от eBay и фондацията Glide, която се бори против бедността, глада и предлага помощ на бездомни хора.

Наддаването започна на 12 юни от 25 000 долара и приключи с рекордните 19 млн. долара.

До момента най-високата сума, платена за ежегодния обяд с Бъфет, беше от 2019 г. Тогава предприемачът в сферата на криптовалутите Джъстин Сун заплати 4.567 млн. долара.

Първият търг набра 25 000 долара за фондацията през 2000 г.

Най-големият късметлия, който остава анонимен, е платил едва 18 000 долара през 2001 г., за да обядва с Оралула от Омаха.

Тазгодишният мистериозен победител ще се наслади на обяд с Бъфет и може да покани до седем свои гости в ресторант Smith & Wollensky в Ню Йорк.

Следващия месец спечелилият и седем негови или нейни приятели ще имат възможност да получат съвети лично от легендарния инвеститор, докато похапват заедно в продължение на 2.5 часа.

Въпросният ресторант, който е първият от веригата, е основан от Алън Стилман през 1977 г. и се намира на 49-а улица и Трето авеню в Манхатън.

Четете още: Какво има в портфейла на Бъфет? Как да купим тези акции и ние? 

Всяка година ресторантът дарява най-малко по 10 000 долара за каузата на Уорън Бъфет, подпомагаща бедните, за да бъде домакин на обяда с него.

Заведението е доста популярно, като дори е снимано в няколко касови филма. Героите на Крисчън Бейл и Уилям Дефо се срещат в него във филма “Американски психар” от 2000 г.

Ресторантът и кухнята му също така са използвани за сцени във филма “Дяволът носи прада” от 2006 г.

Единствената тема, която Бъфет не желае да обсъжда, е къде той планира да инвестира в следващите месеци.

В историята на инициативата тя е набрала над 53.2 млн. долара.

По последни данни състоянието на Бъфет се оценява на 94.4 млрд. долара, с което той се нарежда на осмо място сред най-богатите хора в света.