Пет книги, които всеки инвеститор трябва да прочете

Преди около месец ви представихме пет от най-добрите книги за лични финанси.

Днес ще ви представим още пет, за да ви провокираме да надградите нивото си.

Те са посветени основно на най-големия финансов център в света – Уолстрийт.

Начинът на Уорън Бъфет

Автор: Робърт Дж. Хагстром

Кариерата на Уорън Бъфет в успешното управление на пари продължава повече от 70 години.

Включването на неговите принципи във вашето мислене и базирането на вашите решения за инвестиране въз основа на тях може и да не ви донесе милиарди, но ще ви постави в по-добра позиция да подобрявате резултатите от портфейла си.

Решение за милиони

Автор: Робърт Ролих

Всички трябва да инвестираме. Но без правилните знания вие не инвестирате, вие играете хазарт с малки или никакви шансове за успех.

Тази книга ще ви даде всичко необходимо, за да направите възможно най-добрия инвестиционен избор и да не се превърнете в нова жертва на финансовата индустрия.

Принципи

Автор: Рей Далио

Според сп. „Тайм“ Далио е една от 100-те най-влиятелни личности, а според сп. „Форбс“ – един от 100-те най-богати хора в света.

Неговите принципи променят света на инвестициите, което дава повод да бъде наречен „Стив Джобс в инвестирането“.

Далио е убеден, че успехът му се дължи не на някакви специални качества, а на принципите, които е формулирал благодарение на своите грешки.

Не забравяйте, че и вие също може да търгувате на финансовите пазари. За това ви е нужен договор с лицензиран инвестиционен посредник и платформа за търговия

Интелигентният инвеститор

Автор: Бенджамин Греъм

Най-големият инвестиционен съветник на ХХ век – Бенджамин Греъм, вдъхновява хората по целия свят вече няколко поколения.

Философията на Греъм за „инвестиране в стойност“, която предпазва инвеститорите от съществени грешки, им показва как да разработват дългосрочни стратегии.

Именно това превръща „Интелигентният инвеститор“ в борсова библия още при излизането й през 1949 г.

Уорън Бъфет, който смята Греъм за свой ментор, казва, че ако трябва да прочетете само една книга за пазарите, то това е именно Интелигентният инвеститор.

От Нула до Едно. Размисли върху стартъпите или как да изградим бъдещето

Автори: Блейк Мастърс и Питър Тийл

Една книга, която ще ви помогне в стартирането на нов бизнес и ще ви покаже началните стъпки към успеха.

„Тази книга носи съвсем нови и свежи идеи как да създаваме стойност“, казва съоснователят на Facebook Марк Закърбърг за творбата на Питър Тийл.

Най-богатият човек в света Илон Мъск, който е изпълнителен директор на Tesla, добавя: “Питър Тийл е основал множество преуспели компании, а „От нула към едно“ ни обяснява как да го направим и ние.”