Поредно IPO, този път на Фешън Съплай

Третото първично публично предлагане за годината ще се проведе само след ден.

След Уебит Инвестмънт Нетуърк и Бии Смарт Текнолоджис идва ред и на Фешън Съплай (Fashion Supply).

Базираната в Благоевград шивашка фабрика се цели в набирането на 4.2 млн. лв. Средствата ще бъдат използвани за разширяване на производството и експанзия в чужбина.

Общата инвестиционна програма на компанията възлиза на 6.5 млн. лева. Останалите средства ще са от печалби на компанията от минали години.

Фешън Съплай планира да инвестира в нов кроялен робот и настилъчни машини и маси, за да удвои капацитета и да повиши производството.

Основният фокус на инвестиционния план ще бъде насочен към внедряване на поредния високотехнологичен проект на “Фешън Съплай” – нова система за дигитален печат на платове, допълване на производствената и складовата инфраструктура, както и създаването на собствен бранд.

Компанията ще заложи и на устойчиви енергийни източници чрез изграждането на 250 киловата фотоволтаична централа, с която очаква да покрие собствените си производствени нужди и да предложи оперативен хедж срещу високата волатилност на енергийните пазари.

Дружеството планира да завърши 2022 г. с приходи от 9 млн. лева и печалба за 905 хил. лева. Постъпленията за първите три месеца на годината са 1.725 млн. лева, или с 18.6 на сто повече спрямо година по-рано.

Фешън Съплай планира да предложи 651 хил. акции при цена от 6.50 лева за брой. Първичното публично предлагане ще се проведе на 20 юли (сряда).

* Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.